vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Årssummering del 2

29 dec 2013 12:42
Hon skriker. Högt i högan sky. Maaaaammmaaa!! Neeeej! Maaaammmaaa!! Tårarna sprutar åt alla håll. Jag ger henne en sista kram och ger över henne till fröknarna. Går ut i bilen och sätter mig själv där och gråter. Hela vårterminen skulle det fortsätta. Ibland var det på riktigt ibland så fejkgrät hon. Jag hörde skillnaden. Det slet upp mitt hjärta varje morgon att lämna henne skrikande.
Det som slet ännu mera var vetskapen om att jag var en dålig mamma. Eller jag hade då intalat mig själv det. Jag var konstant trött. Hade aldrig pengar. Konstant irriterad. Tillslut sa min äldsta dotter att mamma, du är alltid arg på oss. Jag tittade på henne och suckade. Hon hade rätt. Jag måste ändra mig. Jag är en kass mamma. Så jag valde att inte vara så arg och till sommaren så mådde vi alla bättre.
Den stora började att tappa tänder. Jag såg förvånat på och tyckte mig minnas att hon nyss fått sin första tand. Men så är det ju inte. Hon tappade tänder och var så stolt över sin glugg. Hon började även samla på sig saker. Pennskrin. Suddgummi. Pennor. Hon skulle ju börja skolan. Hon skulle åka buss varje morgon till det lilla samhället och gå förskoleklass. Hon var så stolt. Men något gick fel. Min glada unge förvandlades till en ledsen och tystlåten en. Tillslut efter några veckor på den nya skolan fick jag ur henne vad som var på gång. Så det blev samtal med fröknar. Och samtal igen. Och samtal med dottern. Och tillslut så fick jag tillbaka världens gladaste unge som glatt kom hem och berättade vad de gjort på skolan och vilka hon lekt med. Jag pustade ut och berömde lärarna som hade gjort ett sådant bra jobb. Hon tappade tänder. Blev större och plötsligt behöver hon mig inte lika mycket som förut. Hon klär sig själv. Kan fixa frukost om det skulle krävas. Och hon har en fantasi som är otrolig. Jag minns i somras då vi var uppe i stugan. Hon hade fått ett trollspö av mormor. Hon var drottning och med trollspöet kunde hon befalla alla vad som helst hävdade hon. Så hon svingade trollspöt och sa till mig: Säg att hela dagen är magisk!! Hela dagen är magisk sa jag tittandes i mitt korsord. NEJ sa hon, säg det högre HELA DAGEN ÄR MAGISK! HELA DAGEN ÄR MAGISK sa jag. Just det sa hon med en piruett och fortsatte terrorisera lillasyster. Jag tittade på henne och undrade när dagarna slutade vara magiska för mig.
Lillasyster kämpade på som bara tjuriga lillasystrar kan. Då storasyster lärde sig att vissla i början på året så skulle hon självklart också kunna det. Så efter månader av intensivt tränande varje dag så kunde hon. När storasyster lärde sig att cykla på tvåhjulingen på dagis så tränade lillasyster en hel lång dag och tillslut kunde hon. När storasyster började läsa så började lillasyster träna intensivt och jag ser hur det svider i storasyster att lillasyster kan läsa bättre och mer. En dag skulle jag hämta på dagis. En solig vacker dag. Då ser jag min dotter ramla på rygg i sandlådan. Upp igen och ställa sig på händer för att ramla på rygg. Vad gör hon frågade jag fröknarna. Hon bestämde sig att hon skulle kunna stå på händer sa de och hon har tränat hela tiden vi har varit ute. Och tro ni inte att unge lyckats, ett tag i alla fall för att sedan ramla på ryggen. Hon bygger för svåra pussel i 45 minuter tills hon har fått ihop det. Hon har tränat intensivt för att inte måla utanför linjerna i målarboken. Hon är bara fyra.
Sommaren blev intensiv men ljuvlig och vi badade och badade. De huserade hos deras älskade far. När vintern var på antågande så ringde de från Uppsala. Det är för många infektioner sa de, hon ska opereras innan jul. Jag som hade varit rädd för den här dagen i två år såg nu framför mig att min lilla skulle dö. Hon åkte ner med sin far och var borta i nästan två veckor. Hon kom hem med ett stort stort ärr på magen och en trött uppsyn. Men hon levde. Hon skulle bli bra. De åkte till deras far över jul och kommer hem just innan det nya året börjar. Jag har ännu en gång bestämt mig för att bli en bättre mamma. För deras skull. De enda som i slutändan betyder något.
2013 ett år att minnas.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

Nuet familj Förvirrad allt dansband hejdå arg sjuka dagar. Exet Avsky!! 2017 Älskar! beslut Alkohol Barn

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Klemens
:: reklam ::