vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Hoppas han kommer hit!

28 apr 2013 11:27
Precis ett fucking jävla år sedan jag fick den där boken. En bok för att säga förlåt. Ett år har jag stått ut med exakt samma skit, dock inte fått en bok som ursäkt. Idag skrev jag till honom: men håll käften för helvete. Prata för fan aldrig mer med mig. Sitt du där med din alkohol och låt mig vara i fred.
Har han mage att komma förbi någon fler gång ska jag kasta boken i hans huvud så hårt att han börjar blöda för att sedan elda upp boken. Ett år har jag blivit sårad, kränkt och bortvald. Mitt val. Men inte mitt val något mer.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


EvaP: (28 apr 2013 19:05)
Jag har inte varit med om detsamma som du, men i närheten. Min största kärlek valde alkoholen. Jag upptäckte det inte förrän efter 1,5 år, innan dess tänkte jag - helt seriöst - "han har väl en liten lever eller så" och inte fanns det i min tanke att han körde med alkohol i kroppen trots vansinniga sker i trafiken. Att jag inte fattade berodde antagligen på att jag själv inte dricker för mycket. I efterhand var tecknen glasklara. En dag stod det klart för mig och jag gick.

Nu undrar jag hur det gick upp för dig? Var det du själv, var det han eller var det någon annan som berättade?

Självklart behöver du inte svara på min fråga, den är ställd i vänlig nyfikenhet eftersom jag fortfarande inte kan fatta att jag inte förstod något på 1,5 år.

Liten lever? Inte faen heller!

Althea: (29 apr 2013 13:04)
De varnade mig innan jag tog ihop det med honom. Att han var alkoholist. Men jag vill trots allt inte döma människor på förhand. Jag såg rätt så tidigt att det kanske var för mycket alkohol. Men eftersom jag är uppvuxen med synen att om du typ bara tar en öl så är du alkis. Så jag har själv en konstig syn på alkohol. Jag visste inte riktigt vart måttan låg. Då jag för mindre än ett år sedan insåg att det låg dåligt till valde jag att blunda. Dels för att jag var så kär och för att jag just då behövde honom av olika skäl. Min omgivning började kommentera mitt eget drickande. Men han skötte ju sitt jobb, som om det ens är en indikator att man inte är alkoholist. Semestern visade verkligen upp vilka enorma mängder det handlade om. Sen efter det började jag inse att jag måste nog ställa ett ultimatum med vetskapen att jag knappast vinner. Men jag drog på det och började se mönster......i oktober hände en fruktansvärd sak som involverade alkohol och jag vaknade upp. Jag ställde ett ultimatum, eller rättare sagt gav min syn på saken....efter det började en kamp med lögner, besvikelse och ett helvete. Alla som levt med en alkoholist vet att det finns ingen större egoist och ingen kan någonsin tävla mot älskarinnan alkohol. Han går ju hos rådgivare och har väl insett problematiken men gör inget åt saken, enligt min syn. Framför allt behandlar han mig som skit i alkoholens namn. Jag orkar inte mer och det är inte värt det. Så jag såg det rätt tidigt men agerade inte pga än det ena än det andra. Dum? Ja. Men med facit i hand hade jag inte kunnat agerat annorlunda, även om jag i efterhand önskat det.

Tack för att du delade med dig. Det stärker mig i tron att det finns ett liv efter! Jag uppskattar dina kommentarer.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

Ord han dansband smärta Reiki dagar 2017 Absurditeter allt idiot sjuka dagar. Bra! 2016 Ledsen arg

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Elisabet, Lisbet
:: reklam ::