vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Jag simmar i ett träsk av ambivalens

15 jan 2013 15:00
Ilskan ligger som ett moln runt mig när jag förklarar hur saker och ting ligger till. Jag väljer inte längre mina ord med omsorg utan kastar min verklighet i ansiktet på honom. Tårarna rinner nedför min kind då insikten om vad som hänt äntligen penetrerar mitt hårda skal. Han ligger bredvid mig och tittar upp i taket. Han säger lågt: Det är de äkta vännerna som talar om sanningen för en oavsett hur ont det gör. Du är en riktigt vän. Tack för att du ärlig.
Jag fnyser och säger: Vad annars kan jag vara. Jag spelar inga spel längre.
Jag tror du har rätt säger han. Jag har inte tänkt på det på det viset och jag har nog ljugit för mig själv. Han tystnar och tittar upp i taket. Jag tystnar, lägger mig för att titta i taket medan tårarna rinner.
Varför bryr du dig fortfarande frågar han.
Vill du jag ska sluta säger jag hårt.
Nae säger han.
Vi fortsätter att titta i taket då en lampa plötsligt tänds. Den lyser starkt och klart och jag utbrister: Vad är det för fel på mig. Varför håller jag fast i någon som inte vill ha det här. Varför håller jag så krampaktigt i dig då jag egentligen borde släppa taget. Kanske jag måste släppa dig. Han ställer sig upp och är på väg att gå. Varför vill du inte ha mig? Varför ska jag hålla fast vid dig då du uppenbart inte vill ha mig. Jag ser ljuset medan min insida vrider sig i plågor samtidigt som tårarna rinner. Han vänder sig om och kommer tillbaka. Lägger sig ner och lägger sin stor hand på mitt ansikte. Det är klart jag vill ha dig säger han. Det fattar du väl!
Just innan vi ska somna ligger jag och spelar spel medan han kollar runt på tradera. Jag svär lite lätt över bubblorna som inte fastnar där de ska medan han visar mig lite saker som han funderar att buda på. När jag är som mest inne i mitt spel tittar han över sin skärm och säger: Det är så här det ska vara. Så här vill jag alltid ha det. Jag tittar förvirrat upp ur mitt spel men han har redan gått tillbaka till sin skärm. Innan vi somnar mumlar jag i hans nackfäste: Du vet om att jag kommer att vilja flytta ihop med dig, förr eller senare.
Han vänder sig om. Lägger armen under min nacke och mumlar i mitt hår: Ja det är klart, vad annars är det här för förhållande?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

smärta saknar känslor dagar dagen idag Alkohol Ambivalens Fjortis hejdå irritation Jag sommar arg Nuet Vansinne

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Pontus, Marina
:: reklam ::